Прво такмичење у беседништву за средњошколце у организацији Филозофског факултета и Департмана за комуникологију и новинарство завршено је више него успешно.

Тема Свети Сава и образовање инспирисала је шеснаесторо ученика и ученица из Ниша, Прокупља, Трстеника и Косовске Каметнице који су на оригиналан и креативан начин повезали вредности и идеје светосавља са садашњим тренутком и изазовима савременог друштва.

Публика није остала равнодушна, а жири у саставу проф. др Иван Цветановић, доц. др Бранимир Станковић и Душан Алексић имали су тежак задатак да се одлуче за три најбоље беседе. Према њиховим речима, одлучивале су нијансе, а победу на овом првом такмичењу однела је Ксенија Димитријевић, ученица Правно-пословне школе из Ниша за беседу Нешто ћу вам признати. Друго место припало је Марији Станковић, ученици Медицинске школе „Др Алекса Савић“ у Прокупљу за беседу Моја молитва Светом Сави, док је трећепласирани Жељко Златковић, ученик Средње школе „Прокоповић“ у Нишу чија беседа носи назив О значају доброг учитеља.

Победница ће своју беседу извести и на централној академији поводом Савиндана, 28. јануара, која сваке године привлачи велику пажњу јавности.

Организатори су веома задовољни одзивом, талентом и оштроумношћу такмичара који су показали да и нове генерације чувају од заборава дух светосавља и обећавају да ће ово такмичење постати традиција.